német vizsla

német vizsla

2012. július 8., vasárnap

ELNÖK VÁLASZTÁS

Dell és Anna.
   Hiányt érezhet, aki nem ismerte Annát. Lengyel származású, kedves, hozzám hasonló apró méretekkel rendelkező özvegyasszony volt. Másfél méter magas, 50 kiló humorzsák. Egy ház választotta el Adelkától. Nem csak telefonon értekeztek, hanem gyakran látogatták egymást. Igen jól elvoltak a whiskeys üveg mellett.
  Elérkezett az Elnök választás napja. Együtt mentek el szavazni. Munkából haza érve még ünnepelve találtam őket. Megeresztettem a kényes kérdést: " na és kire szavaztatok? "
Mit tudom én, mondta Adelka! Voltak ott olyan karok, mint a kaszinóban, amiket lekellett húzni. Mi Annával mindet sorban lehúztuk. Bravó mondtam, kissé felháborodva és még megjegyeztem :" hát ezen múlik Amerika sorsa?" Nem kell aggódnod 'Liz, mondta Anna. Voltak itt már ennél furcsább szavazások is. Egyik Elnök választás elött a jelölt emberei kampányoltak. Közülük kettő alkonyat után kiment a temetőbe és a sírkövekről írták le a neveket a regisztrálható állampolgárok névsorába. Oda értek egy sírkőhöz, amin ez állt: " Casimir Wladjevski Bjovemdrogowskivicz. "
--" Én ezt nem írom le ( miközben a ceruzáját rágta ) úgyis van már elég név a listánkon. "
--" Írd le Waldó, utasította a másik. Ez barátom Amerika és ennek az embernek éppen annyi joga van szavazni, mint itt a temetőben bármelyiknek. "
 Másnap már tudtuk, hogy lesz bőven földimogyoró, de lehet, hogy Amerika egyik legnagyobb tragédiája lesz Carter.
  Nem felejtem el soha, amit akkor  a 80 éves betegem Mr.Crede mondott: " hát látod kedvesem -  itt tartunk. Én már nem - de te még megéred, hogy fekete Elnöke lesz ennek a gyönyörű országnak. Csak azt nem tudom, hogy kik mentek szavazni? "  -  Én tudtam!

2012.július 8.                   Saller Molnár Erzsébet